ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bernanke: Η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και το 2010

20:41 - 07 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Αν και η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμη σε δύσκολη θέση, είναι πραγματικά ευχάριστο το ότι η βελτίωση της εικόνας της το 2010 συνεχίζεται, και η ανάπτυξη είναι αρκετή ώστε να μπορέσει η αγορά εργασίας να ενισχυθεί. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, σε ομιλία του Dallas, ο οποίος ανέφερε ότι εάν οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν όπως και αναμένεται, τότε θα δούμε αισιοδοξία ανάμεσα στους καταναλωτές και μεγαλύτερη προθυμία από τη μεριά των τραπεζών να αυξήσουν τις χορηγήσεις τους.

Αναφορικά με το θέμα του πληθωρισμού, ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ η βελτίωση της παραγωγικότητας θα βοηθήσει τις εταιρείες στη διακράτηση του λειτουργικού κόστους. Ο Bernanke επισήμανε δύο πυλώνες αδυναμίας για την αμερικανική οικονομία: η συνεχιζόμενη σύσφιξη των χορηγήσεων από τον τραπεζικό κλάδο και η αδυναμία ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων.

Σημειώνεται εδώ ότι ο Bernanke διαβεβαίωσε ότι η Fed θα στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, αλλά επισήμανε ότι η Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση του υπέρογκου ελλείμματος της κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 07 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.