ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι κινδύνου» αναλυτών για τις τιμές ακινήτων στην Κίνα

17:11 - 13 Απρ 2010 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι κινδύνου» κρούουν οι αναλυτές για την έντονη αύξηση των τιμών των ακινήτων στην Κίνα, αναφέροντας ότι ίσως να είναι η επόμενη φούσκα που θα επηρεάσει τον κόσμο.
Παρά την εντύπωση που έχει επικρατήσει ότι κανείς δεν βγαίνει χαμένος από τις επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς και ότι η αγορά ακινήτων της Κίνας θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, η Changjiang Securities παρομοιάζει όσους επενδύουν στον κλάδο με «εν δυνάμει αυτόχειρες, οι οποίοι όσο τους φωνάζεις να μην βάλουν τέλος στη ζωή τους, τόσο πείθονται ότι πρέπει να το κάνουν».

Η κυβέρνηση, από την άλλη, προσπαθεί να αποτρέψει την υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων και να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους. Το Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής του τραπεζικού τομέα, Λιου Μινγκανγκ δήλωσε ότι οι τράπεζες της χώρας θα πρέπει να πάρουν περαιτέρω μέτρα για να αποτρέψουν τη χορήγηση ριψοκίνδυνων δανείων σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Η μέση τιμή πώλησης για τα ακίνητα πέντε μεγάλων κατασκευαστικών στην ενδοχώρα της Κίνας αυξήθηκε από 8.069 γουάν ανά τετραγωνικό μέτρο το Νοέμβριο στα 10.810 γουάν/τμ το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Royal Bank of Scotland.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.