ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Στο Eurogroup τη τελική απόφαση για τη βοήθεια στην Ελλάδα

21:49 - 15 Απρ 2010 | Ειδήσεις
"Δεν είναι αφύσικο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", δήλωσε σήμερα το βράδυ από τη Μαδρίτη ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του υπουργού οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. "Δεν με ενοχλεί και δεν με εκπλήσσει", απάντησε χαρακτηριστικά ο Ζ. Γιουνκέρ, τονίζοντας ωστόσο, ότι ποτέ δεν υπήρξε θιασώτης της εμπλοκής του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης.
"Θα δούμε αύριο ποιοί είναι οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης", ανέφερε ο Ζ. Γιουνκέρ και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην ΕΚΤ, στην Επιτροπή και στο ΔΝΤ, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες και οριστικές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τους όρους του μηχανισμού στήριξης που συμφωνήθηκαν στις 11 Απριλίου.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού, ο Ζ. Κλοντ Γιουνκέρ απάντησε ότι αυτό είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Σημείωσε, ακόμη, πως αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να απευθυνθεί θα υπάρξει γνωμοδότηση της ΕΚΤ και της Επιτροπής και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Eurogroup.

Τέλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί για ενδεχόμενη διάσταση απόψεων μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ ως προς το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας, ο Ζ. Γιουνκέρ απάντησε ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να κατευθυνθούν προς μία κοινή στρατηγική και πως σε τελική ανάλυση, όλα αυτά θα τα συζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΔΝΤ. "Εγώ όπως γνωρίζετε, ποτέ δεν υπήρξα ένθερμος θιασώτης της εμπλοκής του ΔΝΤ, αφήνω λοιπόν στη διακριτική ευχέρεια αυτών που ζήτησαν την εμπλοκή του ΔΝΤ να χειριστούν αυτήν την υπόθεση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Eurogroup και κατέληξε λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.