ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνες για την υπόθεση της Goldman Sachs ζητούν Βρετανία, Γερμανία

10:06 - 19 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Αντιμέτωπη με τη διενέργεια ερευνών τόσο από την πλευρά της Βρετανίας, όσο και από εκείνη της Γερμανίας, βρίσκεται τώρα η Goldman Sachs, μετά τη «βόμβα» που έσκασε την Παρασκευή, ότι η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) μηνύει την επενδυτική τράπεζα για απάτη των επενδυτών, εξέλιξη που προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς σε όλες τις αγορές.

Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ζήτησε από την αρμόδια αρχή της χώρας (Financial Services Authority) να ξεκινήσει έρευνα, δηλώνοντας ότι «είναι σοκαρισμένος από την ηθική χρεοκοπία», αναφερόμενος στη μήνυση.

Παράλληλα, το αρμόδιο γερμανικό εποπτικό όργανο BaFin θα ζητήσει από την SEC τα στοιχεία της έρευνας και θα εξετάσει τις νομικές διαδικασίες στις οποίες ενδεχομένως θα προβεί, όπως ανακοίνωσε η γερμανική καγκελαρία.

Η κατηγορία αναφέρει ότι η Goldman Sachs σε συμπαιγνία με μεγάλο αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνων επιχείρησε με τρόπο ανορθόδοξο να σώσει τα κεφάλαια από πολλά δικά του στεγαστικά δάνεια στον κλάδο της κλυδωνιζόμενης αμερικανικής αγοράς ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.