ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Ζημιές έως 60 εκατ. ευρώ την ημέρα για τις ευρωπαϊκές αερογραμμές

13:22 - 19 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Περίπου 60 εκατ. ευρώ την ημέρα αναμένεται να «χάσουν» οι ευρωπαϊκές αερογραμμές, καθώς τις ακυρωμένες πτήσεις να συνεχίζονται, εξαιτίας του γιγαντιαίου νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία. Σύμφωνα με τη UBS, οι ζημιές θα διαμορφωθούν μεταξύ 50 και 60 εκατ. ευρώ την ημέρα, με τα χαμένα έσοδα να ανέρχονται σε 120 με 140 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη Πέμπτη, πάνω από 63.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Eurocontrol.

Αυτή την ώρα, η ΕasyJet  υποχωρεί 3,83, η Ryanair  κατά 2,34%, η British Airways κατά 3,75%, η Lufthansa  κατά 5,72%, η Air France-KLM  κατά 4,54%, ενώ η Iberia βρίσκεται στο -4,63%.

Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται...

Κλειστοί παραμένουν μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδος) οι εναέριοι χώροι της Ολλανδίας και της Ελβετίας, ενώ της Γερμανίας θα μείνει κλειστός μέχρι της 21:00 το βράδυ.

Κλειστός θα παραμείνει και ο εναέριος χώρος της Τουρκίας σήμερα, αλλά και στη Βρετανία θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και στην Ιταλία μέχρι τις 10:00 το πρωί της Τρίτης.

Ανοιχτός θα είναι ο εναέριος χώρος της Δανίας, από τις 11:00 για πτήσεις πάνω από τα 35.500 πόδια, ενώ κάτω από αυτό το ύψος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στη Γαλλία, τα περισσότερα αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη στις 10:00 και στο Βέλγιο, ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 21:00.

Στην Ισπανία, όλα τα αεροδρόμια της χώρας στα βόρεια και τα ανατολικά που είχαν κλείσει προσωρινά, επαναλειτουργούν, ενώ στη Ρωσία ο εναέριος χώρος της είναι ανοιχτός, όμως καμία πτήση δεν πραγματοποιείται προς τη Δυτική και Βόρειο Ευρώπη.

Ανοικτός εν μέρει για πτήσεις με προέλευση και προορισμό νότιες, νοτιοανατολικές χώρες, ιδίως προς και από την Ελλάδα ο εναέριος χώρος της Βουλγαρίας.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία άνοιξαν τμήματα του εναέριου χώρου τους. Κλειστό το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα.

Η Νορβηγία άνοιξε την Κυριακή μεγάλο τμήμα του εναέριου χώρου της, όπως και η Σουηδία. Ανοιχτό και το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για πτήσεις βόρεια και δυτικά της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Η Φινλανδία διατηρεί τις απαγορεύσεις και όλα τα αεροδρόμια της Κροατίας, εκτός από το αεροδρόμιο του Όσιγεκ, τα οποία είχαν διακόψει τη λειτουργία της εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία, λειτουργούν κανονικά.

Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Αυστρίας, με πολλές, ωστόσο, ακυρώσεις πτήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.