ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Soros: «Χωρίς βοήθεια η Ελλάδα δεν θα καταφέρει»

21:48 - 19 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Χωρίς βοήθεια η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει, ενώ ορατός είναι πάντα ο κίνδυνος να υποπέσει σε έναν «κύκλο θανάτου» ύφεσης, καθώς το υψηλό κόστος δανεισμού θα μειώνει τα έσοδα του προϋπολογισμού, δήλωσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros. Ο Ούγγρος επενδυτής ανέφερε ότι η εκτόξευση των spreads των ελληνικών ομολόγων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις κερδοσκοπικές κινήσεις των αγορών, πρόσθεσε ο Soros, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στο βασικότερο πονοκέφαλο της Ελλάδας, δηλαδή στα πραγματικά οικονομικά της προβλήματα.
Επιπλέον, ο Soros ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή βοήθεια είναι απαραίτητη στην Ελλάδα, καθώς το ύψος των επιτοκίων της αγοράς θα μετατραπεί σε έναν από τις κυριότερες αιτίες που η χώρα δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του ΠΣΑ, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα και τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τραπεζικό κλάδο της χώρας, για τον οποίο θεωρεί ότι η προοπτική της χρεοκοπίας ή της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι σοβαρό πλήγμα για τον κλάδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.