ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνεί με τις προτάσεις ΔΝΤ για τις τράπεζες η Κομισιον

19:44 - 21 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Στις γενικές κατευθύνσεις που κινείται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται οι προτάσεις του ΔΝΤ για τη φορολόγηση των τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μηχανισμοί για την πρόληψη των κρίσεων, σύμφωνα με τον Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη εργάζεται ήδη πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Οι προτάσεις του ΔΝΤ, οι οποίες θα υποβληθούν την Παρασκευή στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20, «ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις κατευθύνσεις που παρουσίασα» την περασμένη εβδομάδα κατά τη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, δήλωσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μπαρνιέ αναφέρθηκε λεπτομερώς στα σημεία σύγκλισης μεταξύ των προτάσεων του ΔΝΤ και εκείνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πρώτον, «η δημιουργία ενός γενικού πλαισίου για την πρόληψη και τη διαχείριση των κρίσεων, μαζί με τα ρυθμιστικά μέτρα, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα, η σοβαρότητα και το κόστος των μελλοντικών κρίσεων».

Δεύτερον, «ένα σύνολο μέσων που θα επιτρέπει να παρέμβουμε πολύ νωρίς, και σε διαφορετικά στάδια των δυσχερειών σε ένα ή περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προτείνει στη G20 δύο τύπους φόρου στις τράπεζες, ο ένας σε κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ο άλλος επί των κερδών τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν στο μέλλον και άλλες οικονομικές κρίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.