ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρνιέ: Όλες οι χώρες θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας

20:10 - 28 Απρ 2010 | Ειδήσεις
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα μείνει πιστή στο πνεύμα που γέννησε την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί οι Έλληνες έχουν δεσμευθεί να πειθαρχήσουν παρά τις ζωτικές ανθρώπινα και κοινωνικά δυσκολίες. Όλες οι χώρες θα σταθούμε στο πλευρό τους».
Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Ευρωπαίος Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Παροτρύνω όλους μας να πάρουμε μαθήματα από αυτή την κρίση. Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά το τι γίνεται στην ευρωζώνη σε θέματα προϋπολογισμού. Χρειαζόμαστε μια πραγματική οικονομική διακυβέρνηση με συνοχή και πειθαρχία», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε δε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί«. «Τα επιτελεία μας έχουν ριχθεί στη δουλειά προκειμένου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκτελεστεί το πρόγραμμα στήριξης της χώρας σας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μπαρόζο και ο αρμόδιος για οικονομικά θέματα επίτροπος, κ. Ρεν έχουν δεσμευθεί για στενή συνεργασία», ανέφερε.

Καταλήγοντας δε επεσήμανε την ανάγκη διαφάνειας στην αγορά, τις πολιτικές και στις ρυθμίσεις καθώς και την ανάγκη θέσπισης ευρωπαϊκών στατιστικών μηχανισμών ώστε να μιλάμε με συγκεκριμένα νούμερα τα οποία θα έχουμε αποκομίσει από τις δικές μας μελέτες. Διότι «πρέπει πραγματικά να έχουμε τον έλεγχο της αγοράς ώστε να περιορίζουμε φαινόμενα όπως είναι τα παράγωγα».

Από την πλευρά της η κ. Ράπτη υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους στόχους της επόμενης δεκαετίας. Πρέπει καταρχάς να ‘παραμείνουμε ζωντανοί’ και το 2010 και το 2011…».

Επεσήμανε ακόμη ότι η ελληνική κρίση έχει ευρωπαϊκές αντηχήσεις, με πρώτη την Πορτογαλία, ως επόμενη στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και ζήτησε από τον ευρωπαίο Επίτροπο να μάθει κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.