ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλγιο: Η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα για να μην εξαπλωθεί η κρίση

19:38 - 29 Απρ 2010 | Ειδήσεις
«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα για να εμποδίσει την εξάπλωση της κρίσης σε όλη τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Βερχόφστατ, ζητώντας παράλληλα την τάχιστη ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής για την Ελλάδα.
«Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, η ζώνη του ευρώ απειλείται, η ελληνική κρίση εξαπλώνεται και οι πολιτικοί υπεύθυνοι της Ευρώπης πρέπει να πάψουν να διστάζουν να χορηγήσουν χρήματα προς την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βερχόφστατ, επισημαίνοντας ότι υπό τον φόβο της μη εκπλήρωσης, στο μέλλον, των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, καθυστερεί η διάσωσή της, η οποία στο μέλλον, ενδέχεται να έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος.

«Έχουμε χάσει πολλές εβδομάδες για να μην πω, μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και υπογράμμισε πως όσο ζητά κανείς επιμόνως από την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μακροπρόθεσμα περιοριστικά μέτρα, τόσο αυτό τείνει να εξελιχθεί σε πρόσχημα για την καθυστέρηση της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, αφού τα δάνεια προς την Ελλάδα, θα εξοφληθούν εντόκως» και καταλήγοντας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει τάχιστα τις προτάσεις του Όλι Ρεν για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ, ούτως ώστε «να αποφευχθεί, στο μέλλον, η επανάληψη μιας οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.