ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

M. Faber: Πιθανή η κατάρρευση της κινεζικής οικονομίας μέσα σε ένα χρόνο

13:34 - 03 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Για επιβράδυνση και πιθανότατα για κατάρρευση της κινεζικής οικονομίας μέσα σε ένα χρόνο κάνει λόγο ο επενδυτής Marc Faber, στον απόηχο της πτωτικής πορείας των μετοχών, αλλά και των τιμών των εμπορευμάτων, που υποδηλώνει ότι η «φούσκα» στην αγορά ακινήτων δεν αργεί να εκραγεί.

«Η αγορά μας λέει ότι ότι κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε ο ο Μ. Faber, εκδότης του Gloom, Boom & Doom, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Η κινεζική οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί. Είναι πολύ πιθανό να δούμε κατάρρευση της οικονομίας κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους εννιά με δώδεκα μήνες».

Σημειώνεται ότι ο Shanghai Composite Index δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει το υψηλό του 2009, καθώς τα βιομηχανικά εμπορεύματα και οι μετοχές των αυστραλιανών εξαγωγέων φυσικών πορών είναι «επιβαρυμένες», αναφέρει ο επενδυτής.

Ανέφερε, δε, ότι τα εγκαίνια της παγκόσμιας έκθεσης στη Σαγκάη την περασμένη βδομάδα «δεν αποτέλεσαν καλό οιωνό», και έφερε ως παράδειγμα τη Βιέννη όπου μετά την Παγκόσμια Έκθεση του 1973, η οποία εισήλθε σε ύφεση και κατέρρευσε η αγορά ακινήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.