ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ενισχυμένη θα βγεί από την κρίση η Ελλάδα

19:59 - 03 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
«Η κρίση που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα θα ενισχύσει την οικονομία της», λέει ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Σελίμ Εγκελί, και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η κρίση θα ενισχύσει και τις ελληνοτουρκικές συναλλαγές προς αμοιβαίο όφελος».
«Πιστεύω πως η οικονομική κρίση θα οδηγήσει τελικά σε θετικά αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τις εισαγωγές από την Τουρκία ανεβάζοντας το εμπορικό ισοζύγιο των δυο χωρών σε 5 δισ. από τα 3,5 δισ. που είναι σήμερα.

«Στην περίπτωση αυτή κερδισμένες θα είναι και οι δύο χώρες. Η Ελλάδα μπορεί τα προϊόντα, τα οποία εισάγει από Γερμανία, Ιταλία και Αμερική, να τα εισάγει φθηνότερα από την Τουρκία και με λιγότερα έξοδα και η Τουρκία θα εξάγει σε μια κοντινή αγορά», είπε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων θα έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση του επιπέδου ασφαλείας, που γνώρισαν οι σχέσεις των δυο χωρών μετά το 1999».

«Πρέπει πλέον να τελειώνουν οι αντιδικίες, που συνεχίζονται εδώ και 40 χρόνια για την υφαλοκρηπίδα, τον εναέριο χώρο και, το σπουδαιότερο, το Κυπριακό πρόβλημα», είπε μιλώντας στην εφημερίδα Reference.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο των καθημερινών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, σχολίασε: «Τα πολεμικά αεροσκάφη θα πρέπει να πάψουν πλέον να προκαλούν το ένα το άλλο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.