ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξος ο B. Βernanke για τις χορηγήσεις των τραπεζών

17:22 - 06 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Την αισιοδοξία του ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τις χορηγήσεις τους προς την οικονομία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, σε ομιλία του στο Σικάγο. Όσο εξελίσσεται και ενδυναμώνεται η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα θα έχουν περισσότερη πρόσβαση σε ρευστότητα, καθώς οι τράπεζες έχουν αρχίσει να ελαστικοποιούν τα κριτήρια χορηγήσεων. Οι τράπεζες θα βελτιώσουν τους ρυθμούς χορηγήσεων, όσο μάλιστα ο όγκος των προβληματικών δανείων μειώνεται, πρόσθεσε ο B. Bernanke.

Αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι οι μικρότερες τράπεζες θα χρειαστούν ενίσχυση των κεφαλαίων τους τα επόμενα χρόνια ενώ η κεφαλαιακή επάρκεια των μεγαλύτερων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Ο B. Bernanke, επισήμανε ότι το πρόβλημα των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων πλήττει ακόμη τις περιφερειακές τράπεζες, ενώ οι αναμενόμενες ζημιές είναι τέτοιες που πολλές από αυτές τις τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια τα επόμενα χρόνια

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 06 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.