ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετα δάνεια

21:38 - 07 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να έχει ανάγκη από πρόσθετα δάνεια εκτός από το τριετές πρόγραμμα που έχει ήδη εγκριθεί από την ζώνη του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.
"Πιστεύουμε ότι για την ώρα είναι αρκετό", δήλωσε ο Βέρνερ Φάιμαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τα δάνεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλλει η ευρωζώνη και το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

"Από εκεί και πέρα αυτοί που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τι θα συμβεί σε πέντε χρόνια είναι τσαρλατάνοι" πρόσθεσε, ο αυστριακός καγκελάριος, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν το σημερινό πρόγραμμα θα είναι αρκετό.

Ο κ. Φάιμαν μιλώντας στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης σχετικά με την ελληνική κρίση και τον κίνδυνο "μετάδοσης" της στην υπόλοιπη νομισματική ένωση έκανε λόγο για κοινή ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ωστόσο, ο καγκελάριος της Αυστρίας εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την προσωρινή άρση του δικαιώματος ψήφου των χωρών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους που πρότεινε η Γερμανία.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορούμε να άρουμε το δικαίωμα ψήφου μίας χώρας στις υπουργικές συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Επιπλέον, επέκρινε τη γερμανική επιμονή για τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Τέλος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης. "Ξέρω ότι όλος ο κόσμος διαφωνεί με αυτήν την ιδέα του ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι στην ΕΕ" πρόσθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.