ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλοευρωπαϊκές «κορώνες» από την Α. Μέρκελ

18:22 - 13 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Ως ευκαιρία παρουσίασε την κρίση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική και πολιτική σύγκλιση των κρατών μελών της ένωσης, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας στην τελετή βράβευσης του Πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ, με το βραβείο "Καρλόμαγνος", η Γερμανίδα πολιτικός αποκάλεσε την κρίση του ευρώ τη μεγαλύτερη δοκιμασία που αντιμετώπισε η Ευρώπη από το 1990.

"Αν αποτύχει το ευρώ, δεν αποτυγχάνει μόνο το νόμισμα. Αποτυγχάνει και η Ευρώπη και η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Έχουμε ένα κοινό νόμισμα, αλλά όχι μια κοινή πολιτική και οικονομική ένωση. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Αυτή η κρίση μας προσφέρει την ευκαιρία να το επιτύχουμε", υπογράμμισε.

Αποκάλεσε το κοινό νόμισμα απώτατο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, το οποίο αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό ιδεώδες. "Μένω προσηλωμένη στο όραμά μου, ότι μια μέρα όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν επίσης ως νόμισμά τους το ευρώ", πρόσθεσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον, εκτιμώντας ότι η Ευρώπη θα εξέλθει της κρίσης ισχυρότερη από ποτέ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.