ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συνεργασία Credit Suisse και UBS στις έρευνες για τα CDOs

20:34 - 14 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Τη συνεργασία τους με τη δικαιοσύνη της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο τράπεζες Credit Suisse και UBS, στο θέμα της παροχής δικών τους πληροφοριών κι εκτιμήσεων, προς αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των "Τάϊμς της Ν. Υόρκης", ο τοπικός υπουργός της Δικαιοσύνης, Α. Cuomo, διέταξε έρευνα, "μήπως συνέβη και αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης κρατικών χρεών και διάφορων προϊόντων της Αγοράς των Παραγώγων 'να παραπλανηθούν' στις αξιολογήσεις τους, από πληροφορίες που έλαβαν από μεγάλες εμπορικές τράπεζες", όπως οι ανωτέρω δύο της Ελβετίας.

-Αλλες τράπεζες που θα κληθούν να δώσουν στοιχεία στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η "Merrill Lynch" της "Bank of America", η "Goldman Sachs", η "Deutsche Bank", η "Credit Agricole" κ.ά., όπως ανέφερε η ίδια αμερικανική εφημερίδα.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με νομικές πηγές, η διαδικασία αυτή δεν θα καταλήξει κατ'ανάγκην στην άσκηση διώξεων.

Άλλωστε, λέγουν οι ίδιες πηγές, είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί νομικά ότι, "οι τράπεζες, που είναι πολύ ευάλωτες λόγω της οικονομικής κρίσης, εσκεμμένα παραπλάνησαν πελάτες τους"

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.