ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στον κλάδο των ημιαγωγών βάζει η Samsung

12:37 - 17 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Επενδύσεις ύψους 15,6 δισ. δολαρίων σχεδιάζει για το 2010 η Samsung, με σκοπό να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Intel, στον κλάδο των κατασκευαστών ημιαγωγών και μνημών ( Dram) για υπολογιστές.Πρόκειται για πολύ μεγάλο πόσο σημειώνουν αναλυτές καθώς παράλληλα θα ενισχυθεί κατά 4,5 δις. επιπλέον το τμήμα ερευνών. Η κίνηση της Samsung θα πυροδοτήσει ανάλογες κινήσεις από τους ανταγωνιστές της σημειώνουν, ωστόσο πολλοί θα βρεθούν σε δυσχερή θέση καθώς η παγκόσμια κρίση δεν τους επιτρέπει τόσο θεαματικά ανοίγματα.

 

Η Samsung στις μνήμες κατέχει το 38% της παγκόσμιας αγοράς, ακολουθούμενη από τις Hynix 21.5%  Elpida Mamoru  17.4% και  Micron had 14.1%

Στις επίπεδες οθόνες είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, ενώ στα κινητά τηλέφωνα ξεπέρασε ακόμη και το iphone της Apple.

Η Samsung σχεδιάζει νέες μονάδες παραγωγής και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών τόσο για τις επίπεδες οθόνες όσο και για τους ημιαγωγούς.

Ο κλάδος των ημιαγωγών σημείωσε ζημιές σε δέκα διαδοχικά τρίμηνα, και οι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους. Επίσης επλήγησαν από την πτώση των τιμών λόγω του σκληρού ανταγωνισμού.  Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Gartner, η ζήτηση για υπολογιστές αναμένεται να αυξηθεί κατά΄20% το 2010,, ενώ ο τζίρος για μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτιμάται πως θα φθάσει τα 31,9 δις. αυξημένος κατά 40%. Αυξημένες κατά 24% προβλέπονται και οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων στα 180 εκ. κομμάτια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 17 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.