ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολι Ρεν: Προς τη σωστή κατεύθυνση Ισπανία και Πορτογαλία

20:30 - 18 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
«Σημαντικά, δύσκολα αλλά αναγκαία βήματα» για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010 και το 2011, χαρακτήρισε ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που παρουσίασαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ECOFIN οι υπουργοί Οικονομικών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Eιδικότερα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την Ισπανίδα υπουργό Ελενα Σαλγάδο και τον αρμόδιο για την εσωτερική αγορά επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ ο Ολι Ρεν ανέφερε ότι τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι κυβερνήσεις των δύο μεσογειακών χωρών «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι συνολικότερη εκτίμηση θα πραγματοποιηθεί στο ECOFIN του Ioυνίου στο Λουξεμβούργο.

Η λήψη μέτρων, συνέχισε ο κοινοτικός επίτροπος, δεν είναι το ίδιο επείγουσα σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, καθώς ορισμένες οικονομίες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικής προσαρμογής, και πρόσθεσε ότι η σημερινή συζήτηση ήταν εποικοδομητική.

Παράλληλα, ο Ολι Ρεν χαρακτήρισε ως «θετικό βήμα» τις σημερινές αποφάσεις για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαβάθμιση των χωρών αναφορικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι αναλυτική σχετική συζήτηση είναι στην ημερήσια διάταξη του ECOFIN που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Ολι Ρεν, είναι προφανές ότι πιο επείγουσα είναι η ανάγκη λήψης μέτρων στην Ελλάδα την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.