ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Σαρκοζί- Θαπατέρο για τον κατευνασμό των αγορών

21:32 - 18 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Μία σειρά πρόσθετων μέτρων στην κατεύθυνση κατευνασμού των ανησυχιών των επενδυτών στις πολύ νευρικές, εσχάτως, χρηματαγορές της Ευρώπης, συμφώνησαν να υιοθετήσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκες Θαπατέρο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Λατινικής Αμερικής-ΕΕ, που έγινε νωρίτερα σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι δύο ηγέτες, στη σκιά της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, αλλά και της "αχαλίνωτης" δράσης στις χρηματαγορές των "αμοιβαίων κεφαλαίων αντι-στάθμισης κινδύνου", όπως σχολίασε περαιτέρω η ίδια ισπανική πηγή.
"Πρέπει να ενισχυθούμε όλοι στην ευρωζώνη, να συγκεκριμενοποιήσουμε την ιδέα και την έννοια της 'οικονομικής διακυβέρνησης', να ενισχυθούν τα μέτρα συντονισμού των πολιτικών των '27", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι δύο ηγέτες κρίνουν επίσης συνετό να "προσκληθεί να συμμετάσχει" η νέα βρετανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον στην ενιαία στρατηγική στην οικονομία, που προτείνει η ΕΕ, έστω κι αν το Λονδίνο δεν συμμετέχει στην ευρωζώνη.

Προσκαλούν, τέλος, την "Ομάδα των 20" πλουσιότερων και ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών στον πλανήτη, που συνέρχεται στις 26-27 Ιουνίου στο Τορόντο (Καναδάς) "να περιλάβουν τα σπουδαία οικονομικά ζητήματα σε εκκρεμότητα στη 'φιλόδοξη' ημερήσια διάταξη" της συνόδου κορυφής των.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.