ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την απαγόρευση της Γερμανίας!

08:05 - 20 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Και ΔΕΝ είναι το short selling! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς στοιχεία για το επίπεδο των naked shorts, είτε αυτά αφορoύν μετοχές, είτε ομόλογα, είτε CDS. Ωστόσο, έχει μία (πολύ μεγάλη μάλιστα) λογική, το να κοιτάξει κανείς τί συμβαίνει με τις… κλασσικές short θέσεις, ως έναν δείκτη του πόσο τελικά παίζουν οι «κερδοσκόποι» μία μετοχή.



Η Data Explorers, η οποία συγκεντρώνει τα στοιχεία των short θέσεων στις αγορές, κοίταξε λίγο καλύτερα το … γερμανικό θέμα και κατέληξε στο εξής: Εκτός από την μετοχή της Commerzbank η short δραστηριότητα σε όλες τις υπόλοιπες εννέα γερμανικές μετοχές που πέφτουν στο καλάθι τις απαγόρευσης, είχε καθοδική πορεία το τελευταίο διάστημα.

Τα στοιχεία λοιπόν της εταιρείας ( τα οποία αποτυπώνονται και στo γράφημα που παραθέτουμε ) δείχνουν πως από τις 10 Φεβρουαρίου το short interest έχει αρχίσει και μειώνεται.

 

Μόνο η μετοχή της Commerzbank έχει δει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, υψηλά επίπεδα short interest, που αγγίζουν περίπου το 5% σήμερα. Στις υπόλοιπες εννέα μετοχές το ποσοστό βρίσκεται κάτω του 2% και έχει μάλιστα πτωτική τάση.

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα naked shorts, είναι φανερο πως οι γερμανικές μετοχές σίγουρα δεν υποφέορουν από τους σορτάκηδες. Τί συμβαίνει λοιπόν πραγματικά; Τι σημαίνει τελικά αυτό το ban;

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 20 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.