ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Microsoft!

10:32 - 27 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Αλλαγή φρουράς είχαμε χθες στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, καθώς η Apple ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Microsoft, για πρώτη φορά από το 1989. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αξία της πρώτης έφτασε τα 222,12 δισ. δολάρια, τη στιγμή που η δεύτερη σημείωσε πτώση 4%, περιορίζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 219,18 δισ.

Η μοναδική αμερικανική εταιρεία που ξεπερνάει πλέον σε κεφαλαιοποίηση την Apple είναι η Exxon Mobil, με 278.,64 δισ. Αναλυτές κάνουν ήδη λόγο για τέλος εποχής, καθώς η Microsoft υπήρξε κυρίαρχος στην αγορά των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Μολονότι τα οικονομικά της μεγέθη παραμένουν σαφώς καλύτερα από της Apple, οι αγορές προβλέπουν ότι οι μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές του δημιουργήματος του Στιβ Τζομπς είναι ευνοϊκότερες, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται «από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή [όπου κυριαρχεί η Microsoft], στις οθόνες αφής των έξυπνων τηλεφώνων [όπου η Apple πρωτοπορεί]».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν από 10 χρόνια, η Apple χαρακτηρίζονταν από τους επενδυτές «κλινικά νεκρή». Ωστόσο, η απροσδόκητη εμπορική επιτυχία του κινητού της τηλεφώνου iPhone, των συσκευών ακρόασης μουσικής  iPod, αλλά και  - εσχάτως - η ενθουσιώδης υποδοχή του υπολογιστή αφής iPad στην Αμερική, άλλαξαν ριζικά τη μοίρα της, αναθερμαίνοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον και για τους υπολογιστές της. Πλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο πραγματικός αντίπαλος της Apple δεν είναι η Microsoft, αλλά ο κολοσσός των διαδικτυακών εφαρμογών Google.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.