ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας

14:55 - 27 Μαϊ 2010 | Ειδήσεις
Ανθυποβρυχιακά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας διεξάγει την Πέμπτη το πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώνονται συχνά εντάσεις με τη Βόρειο Κορέα, η οποία από την πλευρά της κλιμακώνει και αυτή την αντιπαράθεση.

Τα ναυτικά γυμνάσια επικεντρώνονται στον πιο έγκαιρο και ακριβή εντοπισμό ενδεχόμενων διεισδύσεων βορειοκορεατικών υποβρυχίων στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ο βορειοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη την «πλήρη ακύρωση» συμφωνίας που είχε στόχο την αποτροπή τυχαίων αψιμαχιών με τη Νότια Κορέα, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας σε μήνυμά του προς το νοτιοκορεατικό στρατό προειδοποίησε επίσης για άμεση επίθεση αν η Νότια Κορέα παραβιάσει τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες στην Κίτρινη Θάλασσα, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει διακόψει «κάθε επαφή» με τη Σεούλ, αφότου η Νότια Κορέα κατηγόρησε και επίσημα το απομονωμένο κράτος για το ναυάγιο της κορβέτας Cheonan.

Αναλυτές λένε ότι αν και καμιά από τις δυο πλευρές δεν μοιάζει έτοιμη να αρχίσει πολεμικές εχθροπραξίες (αν και λίγες ημέρες νωρίτερα οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις αύξησαν το επίπεδο συναγερμού τους), υπάρχει κίνδυνος για νέα επεισόδια, ειδικά στη διεκδικούμενη περιοχή ανοικτά των δυτικών ακτών τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.