ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος CEO της HSBC Ελλάδος

18:07 - 08 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Ο κ. Richard Groves αναλαμβάνει Chief Executive Officer (CEO) της HSBC Ελλάδος, από την 31η Μαΐου 2010, διαδεχόμενος τον κ. Simon Jukes, ο οποίος μετά από δύο επιτυχημένα και δημιουργικά χρόνια στην Ελλάδα, θα μετακομίσει σύντομα στο Λονδίνο για να ηγηθεί της στρατηγικής της HSBC στον τομέα Global Transaction Βanking.
Ο κ. Richard Groves εργάζεται στον Όμιλο HSBC από το 1981, και μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της “The Saudi British Bank”, θυγατρικής του Ομίλου HSBC. Διετέλεσε Chief Executive Officer της HSBC στο Ομάν από το 2004 μέχρι το 2007 και Περιφερειακός Επικεφαλής της HSBC Βορείου Ινδίας από το 2001. Ο κ. Groves έχει επίσης εμπειρία σε διάφορους νευραλγικούς τραπεζικούς ρόλους στην Μαλαισία, το Χόνγκ – Κόνγκ, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, την Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την έλευση του κ. Richard Groves στην Ελλάδα, η διοίκηση της Τράπεζας συνεχίζει να δίνει έμφαση στη σπουδαιότητα της Ελληνικής αγοράς, τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και στις μελλοντικές δυνατότητες της Τράπεζας στη χώρα.

Ο κ. Richard Groves δήλωσε επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως CEO της HSBC Ελλάδος και ανυπομονώ για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας σε αυτή τη σημαντική ευρωπαϊκή αγορά. Η οικονομία της χώρας διανύει δύσκολους καιρούς και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν οι τράπεζες να παίζουν ζωτικό ρόλο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες λαμβάνουν την οικονομική υποστήριξη που απαιτείται για να συμβάλουν στη διατήρηση και την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Η HSBC παραμένει πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις στα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να επαινέσω τον Simon για την ηγεσία της τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια και να ευχαριστήσω τους πελάτες μας και το προσωπικό για την υποστήριξή τους σ’ αυτό το διάστημα. Εύχομαι στον Simon καλή επιτυχία στο νέο και σημαντικό του ρόλο στο Λονδίνο.»

Ο κ. Simon Jukes δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα και ανταποδοτικά από επιχειρηματικής σκοπιάς. Είδα την Τράπεζά μας να ανθίσταται σε μια δύσκολη περίοδο και αυτό είναι η απόδειξη των δυνατών δεσμών που έχουμε με τους πελάτες μας, της θαυμάσιας ομάδας που είχα την τιμή να ηγηθώ και της εξαιρετικής φήμης που έχει η HSBC σε αυτή τη χώρα. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Richard θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που έχει η Τράπεζα στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την ευρύτερη κοινότητα.»

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του νέου ρόλου του κ. Richard Groves, η HSBC παρέθεσε δεξίωση στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία στις 3 Ιουνίου, όπου ο κ. Simon Jukes καλωσόρισε τον νέο CEO και τη σύζυγό του, Helen, στην Αθήνα παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και ανώτερων στελεχών της Τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.