ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bernanke: Η πτώση του ευρώ δεν θα επηρεάσει τις ΗΠΑ- Χρειάζεται χρόνος να μειωθεί η ανεργία

17:03 - 09 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Χρειάζεται πολύ χρόνος για να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες οδήγησαν στο να χαθούν περίπου 8,5 εκατ. θέσεις εργασίας που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας όμως ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα είναι αυτή που θα ενισχύσει την αμερικανική ανάκαμψη.
Ο Bernanke ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρώ θα έχουν μικρή επίπτωση στην αμερικανική οικονομία, ενώ δήλωσε ότι η διαδικασία της ανάκαμψης θα «επιβιώσει» τελικά από τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, θεωρεί ότι ακόμα και αν τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας περιοριστούν το ερχόμενο διάστημα, η ιδιωτική κατανάλωση δεν θα επηρεαστεί τροφοδοτώντας την οικονομική δραστηριότητα. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει σχετικά με την αγορά εμπορικών ακινήτων, επανέλαβε.

Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς η οικονομική ανάπτυξη από μόνη της δεν θα είναι αρκετά ισχυρή για να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, χρειάζεται να ληφθεί δράση για περιορισμό του ελλείμματος, υπογράμμισε ο Bernanke.

Ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι η έντονη διεθνής συνεργασία σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης, στέλνει τα απαραίτητα μηνύματα που χρειάζονται οι επενδυτές σχετικά με την ασφάλεια που θέλουν για τη σταθερότητα και τη συνέχεια της οικονομική ανάκαμψης. Επιπλέον, κάλεσε την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ να προωθήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μείωσης του ελλείμματος.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 09 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.