ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Βαθιά ανανέωση χρειάζεται ο καπιταλισμός

21:59 - 11 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Υποστηρίζοντας ότι «ο καπιταλισμός χρειάζεται βαθιά ανανέωση», ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, είπε σήμερα σε μια ομάδα τραπεζιτών από διάφορες χώρες ότι η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες θα οδηγήσει σε μακρά ευημερία και σε μια Κεντρική Ευρώπη που θα έχει το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας.
Ο Όρμπαν, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής(IIF) στη Βιέννη, είπε ότι μία από τις αιτίες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης ήταν η αδυναμία στο «αμυντικό σύστημα» του δυτικού καπιταλισμού και η έλλειψη «υλικής και πνευματικής ακεραιότητας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι εναλλακτικές ως προς τον καπιταλισμό λύσεις οδήγησαν σε αδιέξοδο και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί ο σκοπός του καπιταλισμού. Αυτό σημαίνει «να χρησιμοποιηθούν εργαλεία του 21ου αιώνα ώστε να εξισορροπηθούν το κέρδος με το δημόσιο συμφέρον».

Με το πέρασμα του χρόνου η Ευρώπη απώλεσε την ανταγωνιστικότητά της, επισήμανε εξάλλου ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η μείωση των γεννήσεων, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις οι οποίες θα προκληθούν από την ανάγκη για ξένο εργατικό δυναμικό.

«Για το σκοπό αυτό πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμό της οικογένειας, να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες και στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είμαι της άποψης ότι αυτός είναι ο μεγάλος, κοινός στόχος που θα κάνει ισχυρότερη την Ευρώπη τον 21ο αιώνα», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.