ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λόγοι που αποφεύγουν τις τράπεζες οι επενδυτές

10:06 - 14 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Υπό τον κίνδυνο των διαγραφών εξαιτίας της διευρυμένης κρίσης χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πίεση χρηματοδότησης, η οποία ενδέχεται με τη σειρά της να προκαλέσει μείωση κερδών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόδια όσον αφορά στην παροχή δανείων καθώς και τριγμούς στην οικονομική ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ. Τα ανωτέρω αναφέρει μεταξύ σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών.

Οι επενδυτές φέρεται να αποφεύγουν ηθελημένα τους τίτλους των τραπεζών, στον απόηχο των ανησυχιών που γεννά η πορεία των ελληνικών, πορτογαλικών και ισπανικών ομολόγων. Οι πωλήσεις ομολόγων από τις τράπεζες υποχώρησαν το Μάιο στα χαμηλότερα επίπεδα από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, εμφανίζονται επιφυλακτικά να κινήσουν διαδικασίες δανεισμού μεταξύ τους. «Κυριαρχεί μεγάλη δυσπιστία. Οι τράπεζες διαπραγματεύονται με την ΕΚΤ και όχι μεταξύ τους» δηλώνει ο Christoph Rieger της Commerzbank.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.