ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Να μην επιστρέψουμε στον προστατευτισμό με δικαιολογία την κρίση

17:26 - 14 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Καμπανάκι κινδύνου στις πρακτικές που ακολουθούνται από τις χώρες σχετικά με την επενδυτική δραστηριότητα χτυπά η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μην παρασυρθούν σε προστατευτικές πρακτικές απέναντι στις επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, στην τρίτη έκθεσή τους προς τους G20, οι κυβερνήσεις θα πρέπει θα διασφαλίσουν πως δεν θα χρησιμοποιηθεί η κρίση ως επιχείρημα για οποιεσδήποτε άμεσες ή έμμεσες διακρίσεις απέναντι σε συγκεκριμένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των ξένων επενδυτών. Η έκθεση προειδοποιεί επίσης πως κάποια έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης ή πρόκειται να ληφθούν αυτό το διάστημα ενδεχομένως να έχουν ένα σημαντικό αντίκτυπο στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό.

«Με την οικονομική ανάκαμψη να παραμένει εύθραυστη και την ανεργία να βρίσκεται υψηλά, οι πιέσεις προστατευτισμού θα παραμείνουν» τονίζει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. Ανγκελ Γκουρία. «Οι χώρες όμως θα πρέπει να διατηρήσουν το εμπόριο και τις διεθνείς επενδύσεις ανοιχτές προκειμένου να δώσουν ώθηση στις οικονομίες τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.