ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει τα σενάρια περί bailout ισπανική κυβέρνηση

18:19 - 14 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Σε νέα διάψευση σχετικά με την προετοιμασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας, προχώρησε σήμερα η Ισπανία μετά τα σχετικά άρθρα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο όσον αφορά το θέμα αυτό.
"Διαψεύδουμε (την πληροφορία αυτή) όπως το έχουν κάνει η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομίας.

Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομίας και Προϋπολογισμού Κάρλος Οκάνια δήλωσε: "Η Ισπανία δεν διαπραγματεύεται με κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση". Η ισπανική κυβέρνηση "πρόκειται να εργαστεί ώστε αυτές οι φήμες να συνεχίσουν να στερούνται βάσης, όπως συμβαίνει σήμερα", πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γερμανική κυβέρνηση είχαν διαψεύσει νωρίτερα σήμερα τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία η Ισπανία φέρεται ότι ετοιμάζεται να ζητήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια από την ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα.

Η οικονομία της Ισπανίας είναι "υγιής", δήλωσε στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του ισπανού πρωθυπουργού Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Το σχόλιο αυτό έκανε η γραμματέας του κόμματος Λέιρε Παχίν μετά τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Υπάρχει "εμπιστοσύνη" ότι η ισπανική οικονομία διαπνέεται από "φερεγγυότητα παρά τις δυσκολίες", σημείωσε ο Παχίν.

"Οι φήμες και οι εικασίες" είναι που "έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες και στους πολίτες", διαμαρτυρήθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.