ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνονται κατά δύο χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης στη Γαλλία

10:17 - 16 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Οι Γάλλοι θα πρέπει να εργάζονται δύο χρόνια περισσότερο πριν συνταξιοδοτηθούν και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα θα πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος, από σήμερα ως το 2018 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 χρόνια.

"Η διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική", τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ.

"Η παράταση των χρόνων εργασίας είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν μαγικά. Όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνουν. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε εκτός", επισήμανε ο ίδιος.

Το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει στις γειτονικές χώρες, αλλά τα συνδικάτα επιμένουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει για να μην πληγούν όσοι έχουν αρχίσει να εργάζονται από πολύ νωρίς.

Ως χειρονομία καλής θέλησης προς τα συνδικάτα, θεωρείται η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύστημα με βάση το εισόδημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.