ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταθέτει εγγυήσεις 20 δισ. δολ. η ΒΡ- Αναστέλλει τα μερίσματα

19:42 - 16 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
(upd) Το ποσό των 20 δισ. δολαρίων θα καταθέσει η BP σε εγγυητικό ταμείο για την ικανοποίηση των αγωγών που έχουν κατατεθεί εις βάρος μετά την καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Κόλπο του Μεξικό από τη διαρροή πετρελαίου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία μικρή εγγύηση ότι η ΒΡ είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, καθώς διάχυτη είναι στη αγορά η αίσθηση ότι η εταιρεία δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν τη καταστροφή. Αυτήν την ώρα ομάδα στελεχών βρίσκεται σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο.

Ο διάσημος δικηγόρος Κένεθ Φάινμπεργκ, ο οποίος είχε αναλάβει τις αποζημιώσεις των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, θα επιβλέπει τον λογαριασμό της BP που θα λειτουργεί ανεξάρτητα για αρκετά χρόνια μέχρι να καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις.

"Εποικοδομητική" χαρακτήρισε τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της BP ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συμφώνησε να διαθέσει επιπλέον κεφάλαια ύψους 100 εκατ. δολ. για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης των υπεράκτιων γεωτρήσεων που επιβλήθηκε μετά την καταστροφή.

Την αναστολή διανομής μερισμάτων για το υπόλοιπο του έτους και την ακύρωση της πληρωμής για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της βρετανικής BP PLC, Carl-Henric Svanberg μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 16 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.