ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομα η δημοσιοποίηση των «stress tests» των ισπανικών τραπεζών

11:45 - 17 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των «stress tests» των τραπεζών της χώρας ενδέχεται να οδηγήσει τους Ευρωπαίους γείτονες να πράξουν ανάλογα, καθώς το σύνολο των επενδυτών ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα ανωτέρω αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Οι πιέσεις αυξάνονται και τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να σκεφτούν πότε θα ακολουθήσουν την Ισπανία. Βέβαια είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα γίνει αυτό» δηλώνει ο Daniel Hupfer της M.M. Warburg.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, Miguel Angel Fernandez Ordonez δεν αποκάλυψε πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των «stress tests», ωστόσο πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει «σύντομα». Ανάλογη κίνηση φαίνεται διατεθειμένη να κάνει και η Γερμανία, καθώς, όπως αναφέρουν οι  Financial Times, αντιλαμβάνεται ότι ίσως αυτός να είναι ο μοναδικός τρόπος για να ηρεμήσουν οι αγορές. Ωστόσο, πολλές Γερμανικές τράπεζες αντιδρούν. Υπέρ της δημοσιοποίησης των stress test τάσσονται και οι Γαλλικές τράπεζες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 17 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.