ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Λαγκάρντ: Η Γαλλία έσπασε ένα ταμπού με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

14:00 - 17 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Η Γαλλία έσπασε ένα ταμπού με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η μεταρρύθμιση δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Ρόιτερς, η Λαγκάρντ είπε ότι η Γαλλία και όλοι οι σύμμαχοί της στην ΕΕ γνωρίζουν ότι είναι αναγκαίο να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις για τον έλεγχο του προϋπολογισμού για να καθησυχάσουν τις αγορές σχετικά με την σταθερότητα της ευρωζώνης.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι προτάσεις για συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οποίες αυξάνεται το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιόδοτησης από τα 60 στα 62 χρόνια, βαθμιαία μέχρι το 2018, είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης.

"Καταρρίψαμε το μύθο της συνταξιοδότησης στα 60...ήταν καλό για τον παλιό καιρό, αλλά άσχετο για σήμερα με δεδομένη την πίεση στα δημόσια οικονομικά", είπε.

"Δεν θέλουμε να λειτουργούμε υπό την φανατική πίεση των αναλυτών", είπε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα επιφέρει παρ΄ολ΄αυτά "σημαντικά" αποτελέσματα μειώνοντας το έλλειμμα κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ ως το 2013.

 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.