ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θαπατέρο: Αβάσιμες οι φήμες σχετικά με τον εύθραυστο οικονομικό τομέα της Ισπανίας- Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ

20:57 - 17 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
"Αβάσιμες" χαρακτήρισε τις φήμες σχετικά με τον εύθραυστο οικονομικό τομέα της Ισπανίας ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση της Τράπεζας της Ισπανίας να δημοσιεύει στο μέλλον τα αποτελέσματα των "ελέγχων ανθεκτικότητας" στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.
"Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την διαφάνεια για να αποδείξουμε την φερεγγυότητα, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και για να αφήσουμε πίσω όλες αυτές τις αβάσιμες φήμες", δήλωσε ο κ. Θαπατέρο, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου μετά από την σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ισπανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της Τράπεζας της Ισπανίας να δημοσιεύει στο μέλλον τους ελέγχους ανθεκτικότητας των ισπανικών τραπεζών προκειμένου να εγγυηθεί την σταθερότητα του οικονομικού τομέα.

Στο μεταξύ, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέρριψε τις ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ισπανία, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα" με αυτήν την χώρα.

"Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ισπανία, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ισπανικές αρχές", πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι "πολύ εντυπωσιασμένο" με τους στόχους που έχει θέσει η Ισπανία για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της, δήλωσε σήμερα στην Ουάσιγκτον η εκπρόσωπος του Ταμείου Καρολίν Άτκινσον.

"Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τους στόχους για το έλλειμμα που ανακοινώθηκαν. Φαίνονται αρκετά επαρκείς" δήλωσε η κ. Άτκινσον.

"Πήραν σοβαρά μέτρα με άμεση προσαρμογή, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο λόγω των πιέσεων που αντιμετώπιζαν" πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η οποία αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Η κ. Άτκινσον επανέλαβε ότι οι πληροφορίες που θέλουν την Ισπανία να διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια δεν έχουν καμία βάση.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν αναμένεται να επισκεφθεί την Μαδρίτη αύριο Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.