ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η συνάντηση Στρος Καν- Θαπατέρο

12:31 - 18 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Στην κορυφή της επικαιρότητας παραμένουν και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι εξελίξεις στην Ισπανία, καθώς ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν μεταβαίνει στη Μαδρίτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

«Η συνάντηση αυτή θα έχει έναν και μοναδικό στόχο. Την ενημέρωση του κ. Στρος Καν για την πορεία της ισπανικής οικονομίας» τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες ο Θαπατέρο, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι η Ισπανία ετοιμάζεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ύψους 750 δισ. ευρώ. Προχθές, μάλιστα, δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας ανέφερε ότι η ΕΕ και ΔΝΤ εξετάζουν πακέτο διάσωσης της Ισπανίας, ύψους 250 δισ. ευρώ. Το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο εκπρόσωποι της ΕΕ, όσο και του ΔΝΤ.

Ενώ το ζήτημα της Ισπανίας δεν βρισκόταν στην ατζέντα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αρκετοί από τους Ευρωπαίους ηγέτες έσπευσαν να στηρίξουν τις προσπάθειες της ισπανικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, τονίζοντας «ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Ισπανία ότι θα τα καταφέρει». Να σημειωθεί επίσης ότι χθες η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε με επιτυχία στην έκδοση 10ετών και 30ετών ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.