ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καναδάς: Πρέπει να προστατέψουμε τις τράπεζες

20:29 - 18 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Έκκληση προς τους εταίρους της χώρας του στους κόλπους της G20 να προηγηθούν στις παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις " προστατεύοντας τις τράπεζες έναντι των οικονομικών κύκλων και των κύκλων που στρέφονται κατά των τραπεζών", απηύθυνε σήμερα ο διοικητής της τράπεζας του Καναδά Μαρκ Κάρνι.
" Και τα δύο είναι απολύτως αναγκαία", δήλωσε ο Κάρνι, σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης που διενεμήθη πριν από τη σύνοδο στελεχών πετρελαϊκών εταιριών στο Σεντ Ζαν ντε Τερ Νεβ.

"Η προστασία των τραπεζών έναντι των οικονομικών κύκλων αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί κάθε μια τράπεζα ξεχωριστά πρέπει να γίνει πιο ανθεκτική. Αυτό απαιτεί περισσότερα κεφάλαια, μια πολύ σημαντική ρευστοποίηση και μια εξαιρετικά καλή διαχείριση των κινδύνων, που θα επιτευχθεί με μια πολλή στενή επιτήρηση", εξηγεί ο καναδός τραπεζίτης.

"Πολλά πρέπει να γίνουν, αλλά ο τύπος αυτών των μέτρων διαθέτει αρκετά μειονεκτήματα για τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα αντίστοιχα του Καναδά", συνέχισε ο ίδιος.

"Προστατεύοντας τους κύκλους έναντι των τραπεζών παραμένει στο σύνολο του ένα σύστημα πιο ανθεκτικό", το οποίο μακάρι "να δοκιμαστεί χωρίς ζημιές μεμονωμένης πτώχευσης για τα συμφέροντα κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος", κατέληξε ο διοικητής της τράπεζας του Καναδά.

Οι εκπρόσωποι της G2, συναντώνται στις 26 και τις 27 Ιουνίου στο Τορόντο του Καναδά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.