ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνονται οι προσπάθειες από την ΒΡ

20:53 - 18 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Το πρώτο από τα δύο ανακουφιστικά φρεάτια, τα οποία διανοίχτηκαν για να βοηθήσουν στον σημαντικό περιορισμό της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού βρίσκεται σε απόσταση 60 μέτρων από το υποθαλάσσιο κοίτασμα που προκάλεσε την καταστροφή, δήλωσε σήμερα στέλεχος της ΒΡ.
Ο Κεντ Ουέλς, αντιπρόεδρος της ΒΡ για θέματα διερεύνησης και παραγωγής, δήλωσε ότι το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή επικέντρωση στο προβληματικό φρέαρ για να το κλείσουν.

Σημειώνεται εδώ ότι «κατά την περίοδο του 24ώρου που έληξε τα μεσάνυχτα χθες (Πέμπτη προς Παρασκευή), μπορέσαμε να αντλήσουμε 25.000 βαρέλια πετρελαίου», όπως δήλωσε ο ναύαρχος Αλεν, που συντονίζει την επιχείρηση για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ναύαρχο την Πέμπτη ότι ο όγκος του πετρελαίου ανήλθε σε 15.000 βαρέλια (2,4 εκατομμύρια λίτρα). Ο ίδιος εξέφρασε ελπίδες ότι η ποσότητα του πετρελαίου που αντλείται θα φτάσει τα 28.000 βαρέλια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρις στιγμής από την πετρελαιοπηγή διαρρέουν από 35.000 έως 60.000 βαρέλια (έως και 9,5 εκατομμύρια λίτρα) αργού κάθε μέρα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι παρά τη δυσμενή οικονομική της εικόνα, η BP συμφώνησε να διαθέσει στο ταμείο αποζημιώσεων 20 δισεκατομμύρια δολάρια (πέντε γι’ αυτήν τη χρονιά και τα υπόλοιπα σταδιακά τα επόμενα χρόνια), ενώ η αντιμετώπιση της διαρροής της έχει κοστίσει μέχρι στιγμής πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.