ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ Enel και Rushydro

16:58 - 21 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας με στόχο μία αμοιβαία συνεργασία στον τομέα της ενέργειας υπέγραψαν η Enel και η Rushydro -η μεγαλύτερη εταιρεία υδροηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας.
Οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού νέες εμπορικές κι επενδυτικές δυνατότητες σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ρωσίας, καθώς και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του συστήματος μέτρησης και της εκμετάλλευσης του συστήματος διαχείρισης αυτόματης μέτρησης.

Επιπλέον, η Enel και η Rushydro θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης και της καινοτομίας, ώστε να διεξάγουν από κοινού επιστημονικές έρευνες στον κλάδο της ενέργειας.

Μία Κοινή Ομάδα Εργασίας πρόκειται να δημιουργηθεί με στόχο την περιοδική κατάρτιση εκθέσεων, αναφορικά με τις διαδικασίες σε κάθε περιοχή που σχετίζονται με το σκοπό της κοινής συνεργασίας.

Ο Carlo Tamburi, Επικεφαλής του International Division της Enel, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία αυτή με τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύει τη διεθνή μας θέση στα έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική μας για περεταίρω εδραίωση της σημαντικής παρουσίας μας στη Ρωσία, μέσω της επέκτασης σε νέους τομείς, στους οποίους η Enel αποτελεί ήδη παγκόσμιο ηγέτη και οι οποίοι αποκτούν όλο και μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για τη Χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεισφέρουμε με την εμπειρία κι εξειδίκευσή μας στη δημιουργία της Κοινής Ομάδας Εργασίας, πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η αναγνώριση και η ανάπτυξη κοινών έργων».

Ο Evgeny Dod, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Rushydro, πρόσθεσε: «Η υπογραφή του Υπομνήματος με την Enel αποτελεί ένα σημαντικό βήμα τόσο για την εδραίωση της εξειδίκευσης στις ΑΠΕ και την αποδοτική χρήση ενέργειας, όσο και για την εφαρμογή της διεθνούς στρατηγικής της Rushydro. Η συνεργασία με την Enel αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες για την Rushydro στο πλαίσιο αυτό, ενώ ταυτόχρονα, δημιουργεί νέες προοπτικές για τις δύο εταιρείες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.