ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν τα βρίσκουν οι Ευρωπαίοι για τα hedge funds

17:17 - 24 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Προς καθυστέρηση οδεύει η διαμόρφωση του σχεδίου για την αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου των hedge fund από την ΕΕ, καθώς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι εθνικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν καταλήξει σε ένα κοινό κείμενο αναφοράς.
Οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο, ωστόσο όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο τελικό κείμενο που θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις 7 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα της μετάθεσης της ψηφοφορίας το Σεπτέμβριο.

Υπέρ του αυστηρού ελέγχου της δράσης των hedge funds τάσσονται οι Γαλλία και Γερμανία, ενώ δε επιθυμούν την εισαγωγή ενός είδους «διαβατηρίου» ώστε να μπορούν οι ξένοι fund managers να έχουν πρόσβαση σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά. Από την άλλη πλευρά, το ευρωκοινοβούλιο, και ιδιαίτερα η Μ. Βρετανία, δεν επιθυμεί αυστηρό έλεγχο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των hedge funds που δραστηριοποιούνται στις ευρωαγορές εδράζει στο Λονδίνο. Οι Ευρωβουλευτές, μάλιστα, φοβούνται οι ξένοι fund managers μπορεί να πέσουν θύματα διακρίσεων από μεμονωμένα κράτη μέλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.