ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Εάν δεν τα καταφέρει η ΕΕ, θα πληγεί και η Αφρική

19:43 - 28 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Μια αποτυχία αντιμετώπισης της κρίσης χρέους των χωρών της Ευρώπης μπορεί να μειώσει τα κέρδη από τις εξαγωγές και τη ρευστότητα στην Υποσαχάρεια Αφρική, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
"Βεβαίως, αν η κρίση αυτή δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα και εξαπλωθεί σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, μπορεί να δούμε έναν αρνητικό αντίκτυπο στην Υποσαχάρια Αφρική", δήλωσε η Αντουανέτ Σάγεχ, διευθύντρια του αφρικανικού τμήματος του ΔΝΤ.

"Υπάρχουν πολλοί δίαυλοι μέσω των οποίων ένας τέτοιος αντίκτυπος μπορεί να πάρει σάρκα και οστά: ο όγκος των εξαγωγών, η τιμή των εξαγωγών, εμβάσματα που είναι σημαντικά για ορισμένες χώρες και η ρευστότητα, όλα αυτά μπορούν να μειωθούν αν υπάρξει επιδείνωση στην κρίση χρέους χωρών" στην Ευρώπη.

"Η Ευρώπη είναι μια σημαντική εξαγωγική αγορά και επίσης μια πηγή επίσημης χρηματοπιστωτικής βοήθειας, οπότε εγκυμονείται σαφώς ένας κίνδυνος από μια τέτοια κατάσταση που θα ήταν δύσκολη", σημείωσε.

Στην έκθεσή της για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές για το 2010, η Παγκόσμια Τράπεζα εξέφραζε την ανησυχία ότι η βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες του κόσμου θα μειωθεί δραματικά λόγω των προγραμμάτων λιτότητας στα κράτη-δωρητές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.