ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρνιέ: Θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να ξεκινήσουμε με τον φόρο των τραπεζών, χωρίς να περιμένουμε άλλους

21:37 - 28 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να εφαρμόσουν τον φόρο πάνω στον κύκλο εργασιών των τραπεζών , "χωρίς να αναμένουν τί θα κάνουν στον τομέα αυτόν τ άλλα κράτη", πρότεινε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Μισέλ Μπαρνιέ.
Ο Επίτροπος Μπαρνιέ, που μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "BFM", χαρακτήρισε "αξιόλογα" τα αποτελέσματα των εργασιών της συνόδου της Ομάδας των "20" (Οκτώ πλούσιοι, 12 ταχέως αναπτυσσόμενοι), η οποία μόλις ολοκληρώθηκε στο Τορόντο. Εξήρε την ομοφωνία των "20" πάνω στον φόρο γιά τον κύκλο εργασιών των τραπεζών. "Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι στο Τορόντο είχαμε αυτήν την ιδέα", επισήμανε.

"Αρα, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να ξεκινήσουμε με τον φόρο των τραπεζών, χωρίς να περιμένουμε άλλους", συνέχισε ο Επίτροπος Μπαρνιέ στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη. "Αυτός ο φόρος", συμπλήρωσε αμέσως, "θα πρέπει να καταβληθεί από τους τραπεζίτες υπερ των πιστωτικών ιδρυμάτων"(...)"είναι δίκαιος" και "θα χρησιμεύσει, εάν τυχόν υπάρξουν άλλες κρίσεις".

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ήδη ανακοίνωσαν ότι "συμπεριλαμβάνουν τον φόρο στον ερχόμενο κρατικό προϋπολογισμό" τους.

Τέλος, διευκρινίζοντας ότι μιλά "στο όνομα της Επιτροπής των Βρυξελλών", ο κ. Μπαρνιέ εξήγησε ότι ο ανωτέρω φόρος προτείνεται και στους "27" της ΕΕ, "ώστε να προκύψει ένα Ταμείο, που θα είναι ικανό να αντιμετωπίζει στο μέλλον --χωρίς χρήματα των φορολογούμεων-- όλες τις πτωχεύσεις" τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.