ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Να υπογράψει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης η Σλοβακία

20:47 - 30 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Το συντομότερο δυνατό πρέπει να υπογράψει και να επικυρώσει το σύστημα προστασίας του ευρώ η Σλοβακία, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν το δίχτυ προστασίας τον Μάιο. Αλλά σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας μετέδωσαν ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ζήτησε από αξιωματούχους της ΕΕ να διαπραγματευθεί την "έξοδο" της χώρας από το σύστημα προστασίας.

"Είναι σημαντικό κάθε μέλος της ευρωζώνης που έχει δεσμευθεί να υπογράψει και να επικυρώσει την διακυβερνητική συμφωνία για την διάσωση πρέπει να το κάνει αυτό και όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο" σημείωσε ο Όλι Ρεν.

"Η ΕΕ είναι μία κοινότητα του νόμου, μία κοινότητα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πρέπει να πρέπει να αναμένουμε ότι κάθε μέλος κράτος σέβεται τις δεσμεύσεις που έχει λάβει. Αν είσαι μέσα, τότε είσαι μέσα" πρόσθεσε ο επίτροπος της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η Ιβέτα Ραντίκοβα, η οποία πιθανότατα θα γίνει η νέα πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέφερε ότι το κόμμα της δεν επιθυμεί να εμποδίσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συμφωνία σχετικά με το δίχτυ προστασίας της ευρωζώνης.

"Υπό την κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο, η κατάσταση προχώρησε στο σημείο όπου είναι πλέον μία μη αναστρέψιμη πολιτική δέσμευση. Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε τις άλλες χώρες της ΕΕ και την πολιτική συμφωνία που έχει επισφραγιστεί. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την έγκρισή του στο κοινοβούλιο ή την επικύρωσή του από τον πρόεδρο της Σλοβακίας" ανέφερε ανακοίνωση της κ. Ραντίκοβα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.