ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε και στο δεύτερο γύρο αναδείχθηκε ο νέος Γερμανός πρόεδρος

21:28 - 30 Ιουν 2010 | Ειδήσεις
Απέτυχε να συγκεντρώσει την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία και στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στη Βουλή, ο υποψήφιός της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, για την προεδρία της χώρας, Κρίστιαν Βουλφ.
Οι ψήφοι των ανυπότακτων στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας απέτρεψαν τη νίκη του Κρίστιαν Βουλφ, πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, στους αντίστοιχους δύο γύρους επί του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών, προτεστάντη πάστορα Γιοακίμ Γκάουκ.

Ο Βουλφ συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο 615 ψήφους στο ομοσπονδιακό εκλεκτορικό σώμα των 1.244 μελών, από τις 623 που απαιτούνταν στον πρώτο και δεύτερο γύρο. Έτσι, η εκλογική διαδικασία θα οδηγηθεί και σε τρίτο γύρο, όπου απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο Βουλφ εκλεγεί στον τρίτο γύρο πάντως, το προφίλ της Μέρκελ θα έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα, καθώς η καγκελάριος δε θα έχει επιτύχει μία καθαρή και άνετη νίκη για να κατασιγάσει την κριτική που της ασκείται στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.