ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υποστηρίζει το πακέτο στήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα η Σλοβακία

20:49 - 02 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
Δεν υποστηρίζει το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα η κυβέρνηση της Σλοβακίας, και ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί με την ΕΕ για το ύψος της συνεισφοράς της Μπρατισλάβα.
Η Ραντίκοβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι Sme-TV, έξι ημέρες προτού η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται αναλάβει την εξουσία.

"Δεν θα υποστηρίξουμε αυτό το δάνειο στο κοινοβούλιο", δήλωσε η Ραντίκοβα σχετικά με ένα νομοσχέδιο που αφορά τη συνεισφορά της Μπρατισλάβα στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μιλώντας εκ μέρους του κόμματός της SDKU.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χωρίς την επικύρωση από το σλοβακικό κοινοβούλιο η υπόσχεση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στις Βρυξέλλες δεν θα ισχύει.

Η Ραντίκοβα επέμεινε ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη συνεισφορά της χώρας της.

Επεσήμανε ότι η υπόσχεση που είχε δώσει στις Βρυξέλλες η απερχόμενη κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο αποτελεί "μία τεράστια υποχρέωση" για τη Σλοβακία, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του προϋπολογισμού της χώρας.

"Δεν υποστηρίζαμε αυτή την απόφαση και δεν ρωτηθήκαμε", υπογράμμισε η Ραντίκοβα, επισημαίνοντας πάντως ότι η απόφαση για συνεισφορά στο πακέτο στήριξης δεν μπορεί να αλλάξει, όμως επέμεινε ότι μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για τις λεπτομέριες της συμφωνίας.

Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα της κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ γα το μέγεθος της συνεισφοράς της Μπρατισλάβα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.