ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να αποτύχουν, αλλά και για να διασωθούν»

08:34 - 07 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
…τάδε έφη, Nouriel Roubini. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αντιμέτωπες με τον σκόπελο του να μην μπορέσουν τελικά να αντέξουν την διάσωση των τραπεζών, οι οποίες ακόμη θεωρούνται «πολύ μεγάλες για να αποτύχουν», την στιγμή που η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς σημαντική επιβράδυνση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, τόνισε σε συνέντευξή του στο CNBC o οικονομολόγος.

Όπως είπε, εδώ που έχουμε φτάσει, και ειδικά στην Ευρώπη, όπου αρκετές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το χρέος τους κι έτσι δεν υπάρχει η ικανότητα από πλευράς των Αρχών, να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα, οι τράπεζες δεν μπορούν να διασωθούν.

Ο Roubini πρόσθεσε πως όλα σηματοδοτούν σημαντική οικονομική επιβράδυνση, παντού: ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Κίνα.

Οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν με ρυθμό 1,5%, η Κίνα με 7%, ενώ η Ευρώπη και η Ιαπωνία θα ζήσουν σχεδόν μηδενική ανάπτυξη, εκτιμά ο Roubini.

Αν και ο ίδιος δεν βλέπει την πιθανότητα ύφεσης με διπλό πάτο ωστόσο τονίζει πως στους επόμενους έξι μήνες τα πάντα θα χειροτερεύσουν. Όπως είπε, δεν χρειάζεται να υπάρξει ύφεση με διπλό πάτο για να «νιώσει» η οικονομία μία ζοφερή πραγματικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:19 - 07 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.