ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Στις 23/7 η δημοσίευση των stress tests

20:53 - 07 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά σήμερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πως τα αποτελέσματα από τις δοκιμές αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών θα δημοσιευθούν στις 23 Ιουλίου.
«Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις 23 Ιουλίου. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα πως οι δοκιμές αντοχής διεξάγονται προκειμένου να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα», τόνισε η Μέρκελ, ενώ σε πρόσφατο άρθρο της και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είχε τονίσει πως η δημοσίευση θα γίνει «γύρω στις 23 Ιουλίου».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ πρόκειται να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στη Φρανκφούρτη στις 21 Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων σε ακραίες οικονομικές συνθήκες.

Η ελεγκτική αρχή υποβάλλει τις τράπεζες και τα πιστωτικά τους χαρτοφυλάκια σε σενάρια ακραίας οικονομικής κρίσης ώστε να επιβεβαιώσει εάν τα ίδια κεφάλαιά τους τους επιτρέπουν να την αντιμετωπίσουν χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη ρευστότητά τους.

Έως τον Ιούνιο, πολλές χώρες ήταν αντίθετες με τη δημοσίευση των δοκιμών του 2010, ιδίως η Γερμανία και η Ισπανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.