ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενέκρινε τα όρια στα bonus των τραπεζιτών η Bundesrat

19:18 - 09 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
Οι υψηλού κινδύνου χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα μπόνους των τραπεζιτών θα ρυθμιστούν πιο αυστηρά στη Γερμανία αφότου η άνω βουλή του κοινοβουλίου ενέκρινε τα μέτρα σήμερα.
Η Bundesrat, ή άνω βουλή, ψήφισε το νόμο που συνέταξε η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, επεκτείνοντας μια μερική απαγόρευση για τις λεγόμενες ακάλυπτες ανοιχτές πωλήσεις που είχε τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο.

Η ακάλυπτη ανοιχτή πώληση είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή "στοιχήματος" στη χρηματοδοτική αγορά, όπου οι επενδυτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από την αναμενόμενη πτώση στην τιμή πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου, πωλούν μετοχές που δεν κατέχουν ή δεν έχουν κανονίσει να δανειστούν.

Στο μέλλον, οι κερδοσκόποι στη Γερμανία, θα επιτρέπεται μόνο να συναλλάσσονται με μετοχές, ομόλογα ή ασφαλίσεις δανείων που ήδη κατέχουν ή έχουν δανειστεί. Ο νέος νόμος υποχρεώνει τους επενδυτές να καταγράψουν αυτές τις συναλλαγές με τις εποπτικές αρχές.

Κατά την τελευταία συνεδρίασή της πριν από τις θερινές διακοπές, η Bundestag επίσης, ψήφισε νόμο που περιορίζει την καταβολή μπόνους στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τα νέα μέτρα θα δώσουν στο οικονομικό όργανο εποπτείας BaFin μεγαλύτερες εξουσίες για να περιορίσει ή να αντιταχθεί σε πληρωμές μπόνους εάν δεν πληρούν κριτήρια που τα συνδέουν με τα μακροπρόθεσμα κέρδη της επιχείρησης.

Και τα δύο σύνολα νομοθεσίας καταρτίστηκαν από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τις διατάξεις που συμφωνήθηκαν από την Ομάδα των 20 ηγετικών οικονομιών του κόσμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται αργότερα φέτος να παρουσιάσει προτάσεις για τον περιορισμό των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.