ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pimco: "Πολύς θόρυβος για το τίποτα" τα εταιρικά κέρδη- "Αγκάθι" η ανεργία

17:27 - 27 Ιουλ 2010 | Ειδήσεις
«Πολύς θόρυβος για το τίποτα» τελικά προκαλούν τοι ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα, επισημαίνει ο επικεφαλής της Pacific Investment Management, Mohamed El-Erian, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα για τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας στην αγορά εργασίας. Το «κλειδί» για την πορεία είναι η ανεργία υποστηρίζει ερμηνεύοντας και τις επισημάνσεις του προέδρου της Fed Ben Bernanke σχετικά με το «ασυνήθιστα αβέβαιο outlook», το οποίο και είχε αναφέρει στις 21 Ιουλίου σε κατάθεση του.
Η οικονομία συνεχίζει να χάνει το ανοδικό της momentum, καθώς οι επενδυτές παίρνουν λάθος σήματα για αγορές. Εάν ωστόσο οι επιχειρήσεις δεν δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να συνεχιστεί η ανάπτυξη, τότε η ανοδική πορεία των αγορών δε θα διαρκέσει.

Σύμφωνα με τον El-Erian η παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κατώτερη των εκτιμήσεων, ενώ η αναδυόμενες οικονομίες θα είναι αυτές που θα πρέπει να τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Οι αναπτυγμένες οικονομίες «αναλώνονται» στον περιορισμό των ελλειμμάτων τους πλήττοντας έτσι την ανάπτυξη, ενώ οι αναδυόμενες διατηρούν σε σταθερά επίπεδα χρέος και ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.