ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνει τις θέσεις εργασίας η Telecom Italia

21:51 - 04 Αυγ 2010 | Ειδήσεις
Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των καταργήσεων θέσεων εργασίας στην Ιταλία, συμφώνησε ο ιταλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telecom Italia με τα εργατικά συνδικάτα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές.
Ο υπερχρεωμένος όμιλος επρόκειτο να καταργήσει 6.822 θέσεις εργασίας στην ιταλική Χερσόνησο έως τα τέλη του 2012. Συνολικά είχε ανακοινωθεί η κατάργηση 4.522 θέσεων εργασίας τον Απρίλιο, ενώ άλλες 2.300 επρόκειτο να καταργηθούν βάσει των κοινωνικών σχεδίων της εταιρείας, που είχαν ανακοινωθεί από το 2008 και θα ανέβαζαν τον αριθμό των απολύσεων στις 9.000.

Κατόπιν μαραθώνιων διαπραγματεύσεων, διάρκειας 20 ωρών, ο όμιλος μείωσε τον αριθμό των θέσεων εργασίας προς κατάργηση στις 3.900, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με εθελούσια αποχώρηση, τονίζει στο ανακοινωθέν της η Telecom Italia.

Περίπου 2.000 άλλοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε «συμβόλαια αλληλεγγύης», που θα τους επιτρέψουν να αποφύγουν την απόλυση έναντι μειωμένου χρόνου εργασίας.

Τον Ιούλιο η Telecom Italia είχε ξεκινήσει την διοικητική διαδικασία προκειμένου να προβεί σε 3.700 απολύσεις, γεγονός που αποτέλεσε ‘αιτία πολέμου’ για τα συνδικάτα και ανάγκασε την ιταλική κυβέρνηση να διαμεσολαβήσει για να καθίσουν τα δύο μέρη γύρω από την τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Μετά τη διαβούλευση με τα συνδικάτα, η εργοδοσία είχε αποφασίσει στα μέσα Ιουλίου να αναστείλει προσωρινώς τις απολύσεις έως ότου βρεθεί μία λύση.

Τόσο η διοίκηση, όσο και τα συνδικάτα, χαιρέτισαν τη συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.