ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές στη Fed από τον πρώην CEO της Lehman

21:08 - 01 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Αιχμές για την αντικειμενικότητα της Fed άφησε ο πρώην πρόεδρος της Lehman Brothers καταθέτοντας ενώπιον μη κυβερνητικής Επιτροπής, που ερευνά για την οικονομική κρίση, εκφράζοντας την άποψη ότι η Fed δεν αντιμετώπισε τον χρηματο-επενδυτικό όμιλο δίκαια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην παταγώδη κατάρρευσή του στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου του 2008.
Όπως δήλωσε ο κ. Ντικ Φουλντ, «η Lehman υποχρεώθηκε να πτωχεύσει, όχι λόγω αμέλειάς της ή αδυναμίας της να βρει τρόπους εξόδου της από την κρίση, αλλά μετά από μία απόφαση, που ελήφθη στη βάση ψεύτικων στοιχείων, να μην της δοθεί η βοήθεια που απολάμβαναν οι ανταγωνιστές της πριν αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την πτώχευσή της».

Την παραμονή της πτώχευσης, δηλαδή την 14η Σεπτεμβρίου 2008, «η Fed συνέχιζε να παρέχει εγγυήσεις σε ανταγωνιστές της Lehman, κάτι που τους επέτρεπε να δανείζονται ποσά εν μέσω κρίσης, ενώ για την ίδια η Fed απαγόρευε να δανείζεται η Λήμαν εδώ και καιρό, ήδη, σχεδόν ένα 6μηνο», κατέθεσε ο κ. Φουλντ ενώπιον της ανωτέρω Επιτροπής, που θα εκδώσει το πόρισμά της στα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Άρα, μονάχα η Lehman στερείτο ό,τι άλλοι είχαν με μία ανεμπόδιστη πρόσβαση», στηλίτευσε ο πρώην πρόεδρος γενικός διευθυντής του ιστορικού ομίλου (έκλεισε μετά από επιχειρηματική δράση 158 ετών). «Αν είχε τις ίδιες δυνατότητες με τους ανταγωνιστές της η Lehman, η ιστορία αυτή θα γραφόταν διαφορετικά», δήλωσε καταλήγοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.