ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαισιοδοξία Stop!

08:10 - 02 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Ξεχάστε τη φράση double dip. Δεν θα υπάρξει ύφεση με διπλό πάτο στην παγκόσμια οικονομία. Επενδύστε επιλεκτικά και με προσοχή. Αυτά συμβουλεύουν οι Morgan Stanley, Barclays Wealth, Allianz Global Investors και Russell Investments τους επενδυτές, τώρα που ξεκίνησε ο ιστορικά χειρότερος μήνας για τις διεθνείς αγορές και που οι φοβίες για την οικονομική ανάπτυξη έχουν επιστρέψει δυναμικά.

Οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας ηρέμησαν και η ασιατική ανάπτυξη παραμένει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ο υπόλοιπος κόσμος, επισημαίνει ο κ. Manpreet Gill, στρατηγικός αναλυτής της Barclays Wealth και τονίζει πως οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται με προσοχή και να ακολουθούν την ασφαλή στρατηγική του stock picking όταν αγοράζουν μετοχές, καθώς η εικόνα της διεθνούς οικονομίας συνεχίζει να έχει αρκετές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας της Allianz Global Investros, κ. Gunnar Miller, η αγορά έψαχνε δικαιολογία για να κινηθεί υψηλότερα και την βρήκε στα καλά στοιχεία από την Κίνα. Αν και τα νέα από την αμερικάνικη οικονομία παραμένουν αδύναμα, η ύφεση με διπλό πάτο στην οικονομία δεν είναι πιθανή. Αυτό που είναι πιθανό ωστόσο, είναι η αλλαγή των δυναμικών της ανάπτυξης.

Στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, η αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα και δεν μπορούν να αποκλεισθούν περαιτέρω αδύναμα στοιχεία από τις ΗΠΑ, όπως τονίζει ο κ. Ronan Carr στρατηγικός αναλυτής για την Ευρώπη της Morgan Stanley. Όπως προσθέτει, δεν αναμένεται ύφεση με διπλό πάτο στην οικονομία και αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι απλά αυτό που συνήθως συμβαίνει στο μέσο ενός οικονομικού κύκλου.

Τέλος, η Russell Investments υπογραμμίζει πως η άποψη που κυριαρχεί αυτό το διάστημα για την παγκόσμια οικονομία είναι υπερβολικά απαισιόδοξη και αν και το επόμενο διάστημα θα έχει δυσκολίες, δεν θα υπάρξει διπλός πάτος και μάλιστα θα υπάρξουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στις μετοχές, αρκεί οι επενδυτές να είναι επιλεκτικοί.

Παρά την μεγάλη αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στην αγορά, τώρα είναι η στιγμή για αμυντική επενδυτική στρατηγική, σημειώνει ο αναλυτής της Russell Investments, κ. Andrew Pease. Η παγκόσμια οικονομία έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της, ωστόσο οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα από την Ιαπωνία και την Ευρώπη. Όπως τονίζει, το story των αναδυόμενων αγορών είναι εξαιρετικό και οι αποτιμήσεις των μετοχών της περιοχής παραμένουν μεγάλη ευκαιρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.