ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barnier: Κανείς δεν θα ξεφεύγει από την εποπτεία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

13:02 - 06 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
«Κανένας δεν θα ξεφύγει από τη ‘λογική και έξυπνη’ νομοθεσία και εποπτεία στο χρηματοπιστωτικό τομέα» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσα από δηλώσεις του στο CNBC κι ενώ βρισκόταν σε συνέδριο στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας ο επίτροπος της EE, Michel Barnier, τονίζοντας επίσης ότι εργάζεται σκληρά για τη δημιουργία συγκεκριμένων κανόνων έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Τα δύο κείμενα, ένα για το short selling και ένα για τα παράγωγα, συνιστούν προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε αργότερα μέσα στο μήνα», σημείωσε ο Barnier και πρόσθεσε «(Οι εν λόγω προτάσεις) βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η G20, και πολύ περισσότερο, είναι αντίστοιχες με εκείνες που έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν οι Αμερικανοί.

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα επιβληθούν σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, κατέστησε σαφές ο Barnier, συμπληρώνοντας «Κανένα προϊόν, κανένας κλάδος, καμιά περιοχή δεν θα μπορεί να ξεφεύγει από τη λογική και έξυπνη  νομοθεσία και εποπτεία. Πρέπει να θυμηθούμε ότι ο κλάδος των παραγώγων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γι’ αυτό και πρέπει φέρουμε διαφάνεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 06 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.